top of page
levenswiel

Systemic Ritual®

 

Vind je midden in het wiel  

Het Levenswiel volgt de ordening van de natuur. Bijna alle oude culturen kennen het wiel. Ook Taoïsme en Zen Shiatsu zijn  werken met de wijsheid van de spirits van het levenswiel en de kracht van de 5 elementen.  Systemic Ritual® is ontwikkeld door Daan van Kampenhout. Hij raakte bekend met Familie opstellingen en raakte uitvoerig in gesprek met Bert Hellinger. Hij miste in het systemische werk van Hellinger een Sjamanistisch principe en dat is dat we onderdeel zijn van veel groter allesomvattend groter ecosysteem en dat is de (onze)natuur. Daan van Kampenhout begon de twee te integreren op zijn eigen wijze. Systemic Ritual® werkt met de wijsheid van de het wiel en maakt gebruik van de natuurlijke ordening die hier uitspreekt. 

Ik werk op een levenswiel zondag en in al mijn trainingen met Systemic Ritual® Ik vraag raad aan het wiel en het wiel leidt me tot creatieve rituele opstellingen. Altijd weer anders, soms groot, soms klein, maar altijd bekrachtigend. Dat is zo prachtig aan het wiel, dat het je helpt ordenen en plek vinden. En het geeft je zoveel wijsheid over de natuurlijke levensstroom. 

Christel van der Meer

A magic workshop in a magic location,

I got so much energy from this

— deelnemer, ESC Vondelkerk A'dam

Christel van der Meer

"Christel, jouw begeleiding is groots! Jij weet met veel kennis en haarscherpe intuïtie de juiste woorden te vinden en precies datgene te brengen wat nodig is. Ik voel me geheeld, vervuld en gedragen door zoveel vrouwenwijsheid "

— Anita, Levenswielzondag Bergen

Alleen dit werkt genezend
Als in de spiegel van de mensenziel
zich een beeld vormt
van de hele gemeenschap
En in de gemeenschap 
de kracht leeft
van ieder individu

Rudolf Steiner

 

Het wiel is de sleutel 

Het wiel herinnert ons aan onze oorspronkelijke, bezielde verbinding met de natuur. Aan onze natuurlijkheid. Het levenswiel helpt je met ‘insluiten’. In sluiten wat er is, zonder het te willen fixen of veranderen. En dit brengt de steun en bekrachtiging die nodig is. Aanwezig durven zijn bij wat ‘is’ met de wetenschap dat er iets is wat 'je draagt', de alles-omvattendheid van het wiel. Het laat je zien dat je niet alleen bent, maar dat we met elkaar het wiel lopen. Nooit statisch, Altijd in beweging, staan we soms aan de ene en soms aan de andere kant van het wiel. In die zin gaan we als mens allemaal dezelfde processen door.

De spirit van het Noorden is verbonden met de waterkracht (nieren) en herinnert ons aan de oneindigheid, aan de stilte, aan de weidsheid van klank van ziel, aan de onstoffelijkheid, aan bezieling, aan stille wijsheid. 

 

De spirit van het  Zuiden is verbonden met de vuurkracht (hart) en representeert ons handelen, de gesproken worden, het verbinden met anderen. Het leven op aarde, het genieten van wat de aarde ons geeft en wat we hier kunnen beleven. Het helpt ons verbinden met anderen, met onze problemen en daadkracht.

 

De spirit van het Westen is verbonden met de energie van het element metaal (de longen) en ondersteunt je met loslaten afscheid nemen, verteren en integreren. Het  is hier stiller, het is donker, het is aftasten en proeven en brengt je uit je hoofd bij je lichaam. Het westen brengt je naar binnen. Hier vind je troost.

De spirit van het Oosten is verbonden met de energie van het element Hout (lever) en helpt je te starten, overziet structuren, droomt het aanstaande, het nieuwe en helpt je transformeren. Het Oosten heeft de kracht van het vernieuwen.

Kosten: 147,00 (incl. 21% btw) & incl. gezonde lunch.

Schrijf je in middels het inschrijfformulier.
Een levenswiel zondag gaat door bij tenminste 12 deelnemers.

Zondag 27 oktober 2024

Een levenswiel zondag

Tijdens een Levenswiel zondag werk ik met rituele opstellingen in het grote veld van het wiel. Eerst doen we een korte warming-up voor het lichaam en openen we het wiel op rituele wijze. Vervolgens werk ik aan de hand van de diverse vragen met een individu of met de groep als geheel in de vorm van rituele opstellingen. Wat kun je verwachten?:

>>   Een diepe ervaring van holding space en bedding

>>   Je krijgt inzicht in jouw (levens)vraag

>>   Dat wat op zijn plek valt vindt heling

>>   Zicht op het zelf werken met het wiel 

>>   Ervaring van vrede en gemeenschapszin

>>   Wat is getuige zijn en hoe kun je zelf laven aan iets wat groter is dan 

bottom of page